FinntrollСуоми Муса швед кывйӧн сьылан метал группа. Пансьӧма 1997 воӧ Хельсинкиын.

Finntroll, Metaltown 2008.JPG

ПырысьясПравить

  • Самули "Skrymer" Понсимаа — гитара (1998–)
  • Хенри "Trollhorn" Сорвали — клавишаяс, гитараяс (1998–; сӧмын студияын 2004 восянь)
  • Сами "Tundra" Ууситало — бас-гитара (1998–)
  • Микаэль "Routa" Карлбом — гитара (2003–)
  • Алекси "Virta" Вирта — клавишаяс (2005–)
  • Матиас "Vreth" Лиллмонс — вокал, кывбуръяс (2006–)
  • Хэйкки "Mörkö" Саари — барабанъяс (2014–)

Кольӧм пырысьясПравить

  • Тээму "Somnium" Райморанта — гитара (1997-2003; кувсис 2003 воӧ)
  • Ян "Katla" Йэмсен — vocals (1997–2002), клавишаяс (1997–1998), кывбуръяс (1997–2002, 2006–; ӧні гижӧ кывбуръяс группалы)
  • Микаэль "Ancient Lord" Харъю — бас-гитара (1997-1998)
  • Томи "Grönt Helvetes Kungen" Улльгрен — гитара (1997-1998)
  • Рауно "Nattvind" Райморанта — барабанъяс, клавишаяс (1997)
  • Тапио Вильска — вокал, кывбуръяс (2003-2006)
  • Саму "Beast Dominator" Руотсалайнэн — барабанъяс (1998–2014)

ДискографияПравить

  • Midnattens widunder (1999)
  • Jaktens tid (2001)
  • Visor om slutet (2003)
  • Nattfödd (2004)
  • Trollhammaren (2004)
  • Ur jordens djup (2007)
  • Nifelvind (2010)
  • Blodsvept (2013)
  • Vredesvävd (2020)

ЫстӧгъясПравить